Behandeling

Wat is een natuurgeneeskundige Energetisch (paranormale) therapeutische behandeling:

De basiswerkwijze van mijn behandeling is magnetiseren.

Het woordje para betekent naast, naast de reguliere geneeskunde toegepast. Het houdt in dat de informatie over de klacht van de cliënt bij de  paranormaal therapeut  anders binnen komt.

De reguliere behandelaar neemt waar door fysiek luisteren, met de ogen kijkend, met de handen voelend.

Een energetisch therapeut kan waarnemen via:

Heldervoelen (in de handen of in het lichaam van de therapeut voelen waar de klacht zit of wat er verwant aan is),

Helderzien (o.a. kleuren, organen, aura’s zien),

Helderhoren (in het hoofd een stem horen van een bekende gids)of

Helder weten (zonder vooraf gegevens hebbend, iets weten).

Het woord therapeutisch verwijst naar aantal aan contacten na elkaar.

Één behandeling is over het algemeen niet voldoende om een klacht te verhelpen. Een klacht is opgebouwd na verloop van een tijd en het lichaam heeft tijd nodig om zijn eigen herstellend vermogen dat tijdens de behandeling weer geactiveerd is zijn werk te laten doen. Elke keer een stukje meer. Bij mij zullen de eerste consulten wekelijks plaats vinden waarbij het de bedoeling is om de periodes tussen de consulten te verlengen.

De energie die uit de handen, soms ogen of vingertoppen komt doet het meeste werk. De handen worden op of boven een plek te houden of er worden strijkbewegingen gemaakt. De therapeut geeft in wezen de energie door.

Soms komt tijdens de behandeling het gesprek op een onderwerp dat op het moment niet relevant is, maar wel met de klacht te maken kan hebben. Door er woorden aan te geven kan spanning zich losmaken en/of energie in beweging zetten. Soms komt men tot een inzicht om anders tegen het onderwerp aan te gaan kijken. De duur van de behandeling is meestal 20 minuten tot een half uur.

Ik vind het belangrijk dat de huisarts op de hoogte is van de klacht waarvoor de cliënt bij me komt. Een energetisch therapeut werkt in steeds meer gevallen samen met de reguliere geneeskunde en zal nooit tegen een advies van deze ingaan.